MUĞLA / YATAĞAN - Bencik İlkokulu

Bencik İlkokulu Okul Aile Birliği

Bencik İlkokulu Okul Aile Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin doğrultusunda kurulmuştur.

Okul Aile Birliği temel olarak Bencik İlkokulu veli / öğrenci / öğretmen ile Okul arasında gerekli işbirliğini sağlayarak güçlü ve etkin bir iletişimin kurulmasını temin eder ve bunu desteleyen çok yönlü çalışmalar yürütür.

BANKA ADI/ ŞUBE KODU VE ADI

Ziraat Bankası / 305 - Yatağan Şubesi

MÜŞTERİ ADI SOYADI /UNVANI

Bencik İlkokulu Okul Aile Birliği

HESAP NO

İBAN NO

TR52 0001 0003 0544 3680 5250 01

Okulumuza Bağış ve Desteklerinizi yukarıdaki hesap numarasına veya iban numarasına yapabilirsiniz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu

Okan ÇÖLLÜ

Başkan Yrd.

Gülay BEDEL

Muhasip Üye

Emrah PAMUK

Sekreter Üye

Ceyda KAYA

Mustafa TANRIKULU

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Denetim Kurulu

Nazlı ÇAMLI

Mesut KİBAR

Ayfer KANSU ÇETİNKAYA

OKUL- AİLE BİRLİKLERİNİN EĞİTİMDEKİ ROLÜ VE ÖNEMİ;

Bilindiği üzere eğitim kurumlarında, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddi katkı sağlamak üzere Okul Aile Birlikleri kurulmuştur. Okul Aile Birlikleri iş ve işlemlerini, 31 Mayıs 2005 tarih ve 25831 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, Milli Eğitim Bakanlığı Okul -Aile Birliği Yönetmeliği'ne göre yürütürler.

Eğitimde Okul-Aile Birliklerinin çok önemli bir rolü vardır. Çünkü eğitim, sadece okulda    öğretmenin ders vermesinden ibaret değildir. Eğitimde okul kadar, aile ve çevrenin de çok büyük rolü bulunmaktadır.

Yapılan araştırmalar, öğrenci başarısının, okulların fiziki yapısı veya sosyo-ekonomik yapısından ziyade, okul-aile işbirliği ile arttığını göstermektedir. Okulla işbirliği içinde olan  velilerin öğrencileri çok daha başarılı olmaktadır.

Biz velilerin en büyük amacı, sevgili çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayarak, onların iyi birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. İyi eğitim alan insanların gelecekteki hayatlarının daha başarılı olması kaçınılmazdır. Bu da okul ile velinin dayanışmasına bağlıdır.

Bu bağlamda eğitim-öğretim faaliyetlerine velilerin destek vermesi ve okul ile işbirliği yapması zorunlu hale gelmektedir. Okul Aile Birlikleri de bu birlikteliği gerçekleştirmek okulun ve öğrencinin başarısını arttırmak ve çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla kurulmuşlardır. Okul-Aile Birlikleri, okul ile veli arasındaki iletişimi sağlar. Velileri okulun her türlü faaliyetlerinde okula destek olmaya ve öğrenci başarısını arttırmak amacıyla yapılan çalışmalara dâhil eder.

Velinin okula destek olması sadece maddi anlamda düşünülmemelidir. Birçok velinin okul için yapacağı çok şey vardır. Bu yüzden velilerimizin her konuda okula destek olması gerekmektedir.

Yayın: 15.12.2021 - Güncelleme: 03.03.2023 15:43 - Görüntülenme: 264